Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

VARA Kassa Groen laat opmerkelijk effect Thermoskussens zien.

In de uitzending van 11 februari 2014 heeft VARA Kassa Groen het opmerkelijk effect van het TONZON Thermoskussens op de temperatuur van de vloer laten zien. TONZON claimt al langer dat haar Thermoskussens de vloer het warmst maken, zelfs nog warmer dan de lucht vlak boven de vloer.

Opname voor Vara Kassa Groen Infrarood opname van de vloer

Voor het programma Kassa Groen heeft de VARA opnames gemaakt in een woning in Utrecht waarvan de bewoner niet helemaal tevreden was over het effect van de traditionele wolisolatie onder zijn plankenhouten vloer. Om te zien of TONZON Thermoskussens een beter effect geven, zijn enkele banen wol verwijderd en is een Thermoskussen geplaatst in een van de lege banen.

Onder de vloer 1 baan steenwol en 1 baan Tonzon Thermoskussens

Met een infraroodcamera is te zien dat wolisolatie de vloer warmer maakt, maar te zien is ook dat de baan die is geïsoleerd met Thermoskussen nog veel warmer is. Hier straalt de vloer dus meer warmte uit naar boven en dat is waar het bij vloerisolatie omgaat. Hoe warmer de vloer hoe prettiger het wooncomfort en hoe minder energie nodig is om dit wooncomfort te handhaven. TONZON maakt echt het verschil.

Bodemfolie

Onder de vloer is te zien dat de wolisolatie goed aansluit tussen de balken en tegen de muur. De wol is eerst gedroogd voor een eerlijke vergelijking. Voordat de proef werd genomen, is de aardbodem bedekt met TONZON Bodemfolie. Dit stevige zeil remt behalve het vocht ook radioactieve radongas dat uit de bodem ontsnapt. Op de foto linksonder is te zien hoe de condensdruppeltjes zich ondertegen de Bodemfolie hebben gevormd.

Bovenop de stapel steenwol
liggen 3 Thermoskussens

Het drogend effect van deze Bodemfolie was onlangs te zien bij RTL. Eerst werd een super vochtige kruipruimte getoond. Twee weken later was alles droog, zelfs de funderingsmuren, hoewel er onder het zeil een laagje water stond.

Toelichting op de infraroodfoto: De spijkers waarmee de planken in de balken zijn geslagen zijn te zien als donkere puntjes. In de baan zonder isolatie zijn zelfs de noesten in de planken te zien. Hier heeft het hout een hogere dichtheid waardoor de warmte beter wordt geleid.

Leverancier/bron:Tonzon B.V.

In de uitzending van 11 februari 2014 van Kassa Groen: Huisisolatie levert een hoog rendement op. Kassa Groen heeft laten zien waarom je beter je spaargeld kunt inzetten om je huis te isoleren, want met isolatie is een jaarlijks rendement van soms wel 12% te halen terwijl je van je bank nog maar nauwelijks 2% krijgt!

Mocht u geïnteresseerd zijn in het isoleren van uw huis en/of bedrijfspand, dan kunnen wij u hierin vakkundig adviseren.

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad Douglas launchbank