Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

Vloerisolatie

Let Op!!!!!

Vloerisolatie aanbrengen met een isolatiewaarde van Rc 3.8 is heel goed realiseerbaar. Werkhoogte in de kruipruimte van circa 55 cm is het uitgangspunt. Bij beton is een hoogte tot 40 cm nog mogelijk en bij hout kan soms zelfs nog tot 35 cm hoogte worden gewerkt. Voor dergelijke krappe kruipruimtes wordt wel een extra toeslag gerekend.

Voor vloerisolatie zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van Tonzon Bodemfolie plus Thermoskussens. Alsmede dakisolatie met Tonzon Thermosheets.

Zelf hebben we de beganegrondvloer geisoleerd met Tonzon vloerisolatie Rc=3,8.
Hieronder ziet u hoeveel er nodig is om een vloer van 45m2 te isoleren.

Tonzon vloerisolatie R = 3,8 Tonzon bodemfolie gelegd

Waarom Tonzon Thermoskussens/Thermosheet?

Tonzon Thermoskussens/Thermosheets zijn isolatieprodukten die als beste zijn beoordeeld volgens het DuboKeur®.

Bij het onderzoek is gekozen voor de milieubelasting die teweeg wordt gebracht door de isolatie van 1 m2 vloer met een isolatiewaarde van Rc=3,0 m2K/W. Deze isolatie wordt voor vloeren aanbevolen in de Nationale pakketten Duurzaambouwen voor zowel de nieuwbouw als het beheer en onderhoud van woningen. de werkelijke R-waarde van de Thermoskussens is veel hoger. De Thermoskussens met drie luchtkamers tellen bij de bepaling van het energielabel mee voor Rc=3,80 m2K/w en hebben toch veruit de kleinste milieubelasting. De Thermoskussens zijn hiermee de milieureferentie voor vloerisolatiematerialen en krijgen de index 100. Het is opvallend dat niet een natuurproduct maar een technologische ontwikkeling (uit Nederland) het milieu het minst belast. De lage milieubelasting is te danken aan het zeer geringe materiaalgebruik en het kleine volume t.o.v. de onderzochte alternatieven.

Leverancier:Tonzon B.V.


Onderzoek NIBE

Hoe hoger het getal hoe groter de belasting op het milieu.

TONZON 100
Kurk 239
Schapenwol 313
Cellulose 544
EPS (Piepschuim) 917
Glaswol 1.104
Kokosvezelplaat 1.854
Vlas/Polyesther 2.490
Foamglas 2.677
Steenwol 3.354
PUR ( Pentaan) 3.472
Katoen 3.886
Schelpen 13.472

PV en PV Twin paneel PV en PV Twin paneel

Door monitoring van ons energieverbruik blijkt dat we over de periode oktober 2010 t/m april 2011 233 m3 gas minder gebruikt hebben dan het jaar ervoor zonder vloerisolatie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het isoleren van uw huis en/of bedrijfspand, dan kunnen wij u hierin vakkundig adviseren.Informatie aanvragen.

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad