Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

geoTHERM-aroTHERM Warmtepompen

GeoTherm  all electric

Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort in duurzame verwarming, tapwater en koeling. De geoTHERM warmtepomp is daarvan een degelijk bewijs.

Met de geoTHERM warmtepomp bent u in energieverbruik veel goedkoper uit. U gebruikt immers geen gas meer voor de verwarming van uw huis. Dat kan al gauw honderden euro's per jaar schelen. Mede dankzij de hoog efficiënte pompen voor bronsysteem en cv-systeem. De geoTHERM warmtepomp biedt u, dankzij zeer hoge rendementen, een directe besparing op het energieverbruik. Deze besparing kan oplopen tot 45%. Hetzelfde geldt voor de vermindering in uitstoot van CO2. De energieprijzen zijn voortdurend in beweging. Met de geoTHERM warmtepomp rekent u daarmee af. U haalt zelf uw energie uit de bodem.

Hoe technisch geavanceerd de geoTHERM warmtepomp ook is, het toestel is uiterst eenvoudig te bedienen. De installateur stelt de warmtepomp perfect af volgens uw wensen. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. U hoeft alleen maar te bepalen hoe warm u het in huis wilt hebben. Handig: het display geeft ook aan hoeveel energie gratis uit de bodem is verkregen.

De voordelen van de geoTHERM warmtepomp op een rij: • Verwarming, warm water én koeling;
• Eenvoudige bediening;
• Energiezuinig;
• Legionella-beveiliging;
• Lange levensduur, lange garantie;
• Fraai design;
• Compact formaat.

In de zomer kan de warmtepomp gebruik maken van de koelte die in de bodem is opgeslagen. De warmtepomp doet dan omgekeerd zijn werk, door koud water door uw verwarmingssysteem te laten circuleren. Zo voelt uw huis lekker koel aan en bent u het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. Dit is met gemak de goedkoopste manier om uw huis te verkoelen.

GeoTherm hybride

Duurzaam, efficiënt, betrouwbaar én eenvoudig te installeren.

Vaillant introduceert een nieuw milieuvriendelijk en duurzaam systeem: de 3 kW geoTHERM hybride. Dit systeem bestaat uit een lucht- of bodemgebonden warmtepomp gekoppeld aan een hr-ketel. Een energiebesparend systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van gratis natuurlijke energiebronnen die de woning kunnen verwarmen en koelen. Veel comfort voor een schone toekomst.

Het geoTHERM hybride systeem is een ruimtebesparend, compact en flexibel systeem dat eenvoudig te installeren is. De warmtepomp en hr-ketel zijn eenvoudig op te hangen dankzij de montagebeugel en zijn voorzien van normale aansluitmaterialen. De luchtunit en warmtepomp kunnen naast elkaar geplaatst worden, maar zijn ook uitermate flexibel uit elkaar te plaatsen tot wel tien meter afstand van elkaar.

Het mooie is dat het hybride systeem past op alle Vaillant hr-ketels jonger dan 6 jaar en perfect te combineren is met de ecoTEC plus en classic.

Duurzame warmte.

Het geoTHERM hybride systeem is een voordelig systeem met lage installatiekosten. Het systeem combineert een warmtebrontechniek (bodem of lucht) met een Vaillant hr-ketel. De hr-ketel verwarmt het tapwater en springt bij in geval van piekbelasting.

De geluidsarme lucht- of bodemgebonden warmtepomp verwarmt de woning. Het systeem wordt aangestuurd via een gebruiksvriendelijke design thermostaat. De optionele 2-temperaturenzonekit zorgt voor zowel een hoog- als een laagtemperatuurzone.

Comfortabel koel.

Het geoTHERM hybride systeem zorgt in de zomer voor een aangename lagere temperatuur. De driedimensionale stille compressor in de warmtepomp zorgt dan voor water van lagere temperatuur die via de RVS-warmtewisselaar wordt afgegeven aan de vloerverwarming.

Het grote voordeel ten opzichte van airconditioning is dat bij dit systeem geen losse units in de woonkamer of buiten nodig zijn en er geen luchtbeweging is. De constante lage temperatuur zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Het geoTHERM hybride systeem kan zowel actief (luchtbron) als passief (grondbron) koelen.

Intelligente regeling.

Het geoTHERM hybride systeem beschikt over een intelligente regeling die continu kiest voor de meest voordelige warmtebron met het hoogste rendement en houdt rekening met de actuele gas-en elektriciteitsprijzen. Hierdoor besparen gebruikers van het geoTHERM hybride systeem tot wel 35% op primaire energie, 25% op de energiekosten en wordt de CO2-emissie verlaagd met 35%.

AroTherm all electric

Volop aangename warmte in huis tijdens de winter en heerlijk koel in de zomer. Met altijd lekker veel warm water uit de kraan zonder dat dit extra energie kost. De krachtige aroTHERM warmtepomp is uw energiezuinige, comfortabele allemansvriend. De compacte warmtepomp is gemakkelijk te plaatsen bij uw bestaande woning of nieuwbouwhuis.

De aroTHERM warmtepomp neemt gratis beschikbare energie op uit de buitenlucht. Hiervoor gebruikt de warmtepomp een koelmiddel. Omdat deze koelvloeistof altijd kouder is dan de omgeving, trekt de aroTHERM automatisch warmte aan. De warmtepomp laat de opgewarmde koelvloeistof vervolgens verdampen. Deze damp wordt in een compressor samengedrukt. Hierdoor stijgt de temperatuur. De hete stoom gaat naar het verwarmingscircuit dat de warmte in uw woning afgeeft. Daarna wordt de druk verlaagd en koelt de stoom af totdat hij weer vloeibaar is.Hierdoor kan het koelmiddel opnieuw warmte uit de omgeving opnemen en is de cirkel rond. Met de aroTHERM haalt u kortom een uiterst betrouwbaar warmtepompsysteem in huis.

Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met uw hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest vervolgens de meest efficiënte en energiezuinigste warmtebron. Met de aroTHERM all electric profiteert u van de uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter).

Tel daarbij de speciale warmtewisselaar en de lage CO2-uitstoot op en u heeft met de aroTHERM all electric hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Heerlijk behaaglijk!

AroTherm hybride

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad Douglas launchbank