Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

Biologische wijn

In Frankrijk kwamen we enkele heerlijke biologische wijnen tegen van oude druivenrassen. Rode wijn de Bourgogne Pinot Noir en een witte Bourgogne Aligoté.

We ontdekten deze biologische wijnen bij Chateau de Sassangy waar we ze rechtstreeks bij de wijnproducent gekocht hebben. Deze wijnbouwer verbouwt en produceert al 25 jaar biologische wijnen en heeft er al verschillende onderscheidingen mee behaald.

Het druivenras Pinot Noir is het druivenras van de Bourgogne, deze wordt gebruikt om een heerlijke rode Bourgogne te maken. Deze wijn is warmrood van kleur met op jonge leeftijd een nuance van paars, die na enkele jaren fles overgaat in een robijnrode en oranjeachtige gloed. Deze wijn bevat een indrukwekkend aantal aroma's, een eigenschap die te danken is aan de Pinot Noir-wijnstok.

Deze wijn kan jong gedronken worden alsmede een aantal jaren worden opgelegd. Uit een middelmatig jaar kan hij 5 jaar bewaard worden. Terwijl de wijn uit een beter jaar met gemak 10 jaar haalt.

Eveneens een oud druivenras in de Bourgogne is de Aligoté. De Bourgogne Aligoté is een lichte witte wijn met een kleur als van wit goud met diepe groene flonkers. De smaak is levendig met een dominantie van lichte zuren die in evenwicht worden gehouden door voldoende soepele nuances op de achtergrond. De afdronk is aangenaam geurig en mooi geraffineerd.

De Bourgogne Aligoté is sterk genoeg om zijn fruitige jeugdigheid zo'n 3 tot 4 jaar te bewaren, hetgeen niet wegneemt dat hij in zijn prilste begin het lekkerst smaakt. Aan de andere kant is het ook zo dat de wijn door de hartige of kruidige smaak van de gerechten beter op de tong afwikkelt (bijv. met kruidige geitenkaas).

De combinatie van Bourgogne Aligoté en creme de cassis uit Dijon levert de enige echte "Kir" op. Iedere andere soort wijn die hiervoor wordt gebruikt heeft er slechts recht op de kwalificatie vin blanc-cassis te voeren.

Voor meer informatie over deze biologische wijnen kunt u contact met ons opnemen.

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad Douglas launchbank