Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

Hoofdpunten

RidgeBlade ook voor Nederland een goed alternatief!
Helaas nog niet beschikbaar voor Nederland.

Meer informatie RidgeBlade.

Meer Met Minder Douglas carpot/kapschuur Ecodak Douglas-bloembak1 Douglas tafelblad Douglas launchbank

Warmtepomppaneel en water/water wamtepomp

Warmtepomppaneel

Warmte én elektriciteit

Waarom kiezen tussen warmte of elektriciteit, als het met het Triple Solar®-systeem mogelijk is om beide op te wekken?
Het innovatieve Triple Solar paneel bestaat uit een thermisch (T) gedeelte, waar fabrieksmatig een fotovoltaïsch (PV) paneel op gelamineerd zit; een ander woord voor zonnepaneel.
Hierdoor is het mogelijk om, in combinatie met een warmtepomp, zowel warmte als elektriciteit te genereren. En een mooie bijkomstigheid: doordat de warmte van de zon weggevoerd wordt uit het paneel, wordt de efficiëntie van het zonnepaneel hoger.
Het geheel heeft het uiterlijk van een normaal zonnepaneel, zonder rand of klemmen.

Greentubes TL

Voordelen systeem

  • Warmte én elektriciteit
  • Duurzaam: aardgasvrije oplossing
  • Meer wooncomfort en gebruiksgemak
  • Stabiele energievoorziening in ieder jaargetijde, 24/7
  • Veilig, stil en onderhoudsvrij

Geen gewoon PVT-paneel

Hoewel het Triple Solar warmtepomppaneel is opgebouwd uit een PV en een T gedeelte, is het geen standaard PVT-paneel. Het voornaamste verschil met de vele standaard PVT-panelen, is dat het Triple Solar warmtepomppaneel ontworpen is om óók als er geen zon is energie (warmte) op te wekken. Dit kan doordat het paneel behalve uit zon- en daglicht ook heel goed warmte kan winnen uit de buitenlucht. Hierdoor kan, in combinatie met een warmtepomp, ook ‘s nachts gratis warmte uit het paneel worden onttrokken. En in de winter doet de opbrengst niet onder voor die in de zomer.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft, behalve dat het een aardgasvrije energieoplossing biedt, meerdere voordelen:

  • Hoog rendement: Een warmtepomp met een rendement tot soms wel meer dan 500% een uitstekende warmteleverancier. De warmte die de warmtepomp afgeeft wordt grotendeels gratis gewonnen uit de omgeving. En de warmtepomp zelf heeft slechts een kleine hoeveelheid ingekochte energie nodig om de warmte uit de omgeving om te zetten naar bruikbare warmte voor in een woning.
  • Lage CO2-uitstoot: De CO2-uitstoot bij verwarming via een warmtepomp is beduidend lager – zo’n 60% – ten opzichte van verwarming via een cv-ketel op gas.
  • Meer wooncomfort en gebruiksgemak: Als een warmtepomp goed wordt ingesteld, is het niet meer nodig om de warmtepomp uit of lager te zetten als u gaat slapen of de deur uitgaat. Een warmtepomp houdt een woning constant op temperatuur, eigenlijk zoals de automatische klimaatregeling (climate control) in auto’s. Het apparaat is bovendien gemakkelijk in gebruik.
  • Stil en betrouwbaar: Een brine/water warmtepomp (het type pomp dat bij het Triple Solar®-systeem hoort) is stil en onderhoudsvrij én werkt altijd – ook als het vriest.

Met het Triple Solar®-systeem is het mogelijk een woning of ander gebouw op duurzame wijze behalve van warmte en warm tapwater, ook van elektriciteit te voorzien. Aardgasvrij. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag.

Contactinformatie

an image
Aannemersbedrijf
G. Kranenbarg

Markhorst 7
7009 LD Doetinchem

Email: info@gkranenbarg.nl
Phone: 0314-393403
Handelsreg.08045269

Nieuws

Gerrit Kranenbarg is hier de winddeler.
Zoals u ziet zijn we zeer begaan met maatschappij en milieu en zetten onze woorden ook om in daden.