Aannemersbedrijf G. Kranenbarg

Kwaliteit in bouwen en beveiliging

Contactinformatie

an image
Aannemersbedrijf
G. Kranenbarg

Markhorst 7
7009 LD Doetinchem

Email: info@gkranenbarg.nl
Phone: 0314-393403
Handelsreg.08045269


sleutel


Meer Met Minder


Douglas Carpot-kapschuur-2
Douglas kapschuur/carpot


Ecodak
Ecodak


Douglas-bloembak1
Douglas bloembak


Douglas tafelblad
Douglas tafelblad


Douglas tafeltjes
Douglas tafeltjes

De beste kwaliteit in beveiliging


Wat is veiligheid?


Veiligheid is een veilige en prettige woonomgeving waar de mogelijkheid voor inbraak tot een minimum wordt beperkt. In de buurt kijkt men naar elkaar om. Er wordt gesignaleerd of er personen aanwezig zijn met afwijkend gedrag. Ook zijn er geen smalle en donkere achterafsteegjes met slechte of geen verlichting. Er zijn geen hoge schuttingen van 2 m die het een inbreker gemakkelijk maken. Veiligheid is geen definitie van instellingen als PKVW, Borg , NBR, Brandweer, Politie of Gemeente. Het denken in kaders is juist een belemmering van die veiligheid. Het draait om u als bewoner/gebruiker en om dynamische samenwerking met professionals !


Er bestaat al jaren een misverstand over wat nu echt veiligheid voor gebouwen en woningen is. Om een pand goed te beveiligen dient niet alleen het hang- en sluitwerk inbraakbestendig te zijn om ongenode gasten buiten te houden, maar voor bewoners of gebruikers is het minstens zo belangrijk het pand snel te kunnen verlaten bij brand of andere calamiteiten. En dat hulpdiensten u kunnen bereiken als u binnen bent en hulp nodig heeft.


Wij als Gediplomeerde PKVW-advieseurs houden met al deze aspecten rekening. Uw belang staat bij ons voorop. Hang- en sluitwerk op de woning dat voldoende inbraak werend is en geen extra handelingen vraagt bij openen en sluiten (een slot dat op 1 punt bedienbaar is, maar wel op meer punten sluit)


Voor de (thuis)zorg hebben we een cilinder waar geen extra kastje of sleutel voor nodig is. Er zijn cilinderleveranciers waar u zorgcilinders kunt bestellen waar uw bewonerssleutel op past maar ook een speciale sleutel voor de zorgverlener. Kies ook voor een kierstandhouder die door de zorgverlener van buitenaf te ontgrendelen is met een speciale sleutel. Hang de sleutel van uw vluchtdeur op reikwijdte van deze deur maar op een onzichtbare plaats van buitenaf en, indien er een raampje aanwezig is, buiten reikwijdte van de inbreker. U moet erbij kunnen als u de deurkruk vasthoudt.


In de praktijk zien we vaak: Een extra slot op de voordeur, rolluiken voor de ramen en elektrisch alarmsysteem. Maar als er brand is, is dat extra slot juist extra gevaarlijk. En door die rolluiken kunt u moeilijk door het raam. U moet immers SNEL naar buiten kunnen!


Uitgangspunt altijd:
De bewoner moet eenvoudig naar binnen en naar buiten kunnen. Voor de inbreker maken we het graag zo moeilijk mogelijk!


Wilt u een beoordeling van uw thuissituatie?
Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis.


Hoofdpunten

Een stap van 16 jaar achteruit voor het milieu.

Onderstaande conclusie van Milieu Centraal betekend dat er door het gebruik van HFK’s voor vloerisolatie we zestien jaar achter liggen op het energieneutraal maken van Nederland. En dit dankzij de promotie van de Nederlandse Overheid die in de voorlichtingscampagne alleen maar Isolatie bedrijven gebruikte die Isolatie spuiten. Hoe geloofwaardig kun je als overheid zijn nu dit feit bewezen is.


Utrecht, 21 juni 2017 - Het isoleren van vloeren is goed voor het klimaat, maar niet als dat gebeurt met gespoten polyurethaan (PUR) met HFK’s als blaasmiddel. Dit concludeert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op basis van een onderzoek naar de milieueffecten van dit materiaal voor vloerisolatie. De conclusie is geen reden om af te zien van het isoleren van de vloer. Er zijn vele andere materialen beschikbaar, die het milieu nauwelijks belasten.
Bij vloerisolatie met polyurethaan wordt het materiaal als schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. In het blaasmiddel zitten HFK's (fluorkoolwaterstoffen). De gebruikte HFK's zijn zeer krachtige broeikasgassen, tussen de 800 en 3200 keer sterker dan CO2. Om die reden worden deze HFK’s voor gespoten vloerisolatie per 2023 verboden. Uit berekeningen van Milieu Centraal blijkt dat het gemiddeld 16 jaar duurt tot het broeikaseffect van de toepassing van PUR-vloerisolatie met HFK’s is goedgemaakt door de CO2-besparing van lager energieverbruik in huis. Bij veel andere isolatiematerialen varieert dat van een paar maanden tot 2 jaar.

Meer informatie

Categories

Cilindertrekken rukt op als inbraakmethode.

Binnen 30 seconden is het gepiept. Een inbraak door middel van cilindertrekken. Inbrekers maken steeds vaker gebruik van deze methode. Hoe u cilindertrekken kunt voorkomen. “Wacht niet tot het te laat is en laat u vooral goed adviseren.”

“Het overgrote deel van de woningen in Nederland is voorzien van sloten met cilinders die niet bestand zijn tegen cilindertrekken ”. Woningen die volgens het Bouwbesluit gebouwd worden, vallen daar helaas ook nog onder. “Een inbreker herkent dit direct als potentieel doelwit.” Bij deze inbraakmethode wordt de cilinder van een slot uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten, hierdoor breekt de cilinder af. Vervolgens wordt met een universele ‘bouwsleutel’ de deur geopend. “Het gereedschap dat inbrekers hiervoor nodig hebben, is helaas eenvoudig verkrijgbaar.”


Foto's

Infrezen_slotgat


Het_nieuw_dakraam_klaar_voor_de_schilder


Maken van mal voot toogkozijn

Gerrit Kranenbarg is hier de winddeler.
Zoals u ziet zijn we zeer begaan met maatschappij en milieu en zetten onze woorden ook om in daden.